Ratkaisuja mökille

Juomavettä järvestä

Järvivesisuodatin Tio-UV Eco desinfioi järviveden uv-säteilyn avulla juomakelpoiseksi. Menetelmää voi käyttää talousveden käsittelyyn niin omakotitaloissa, maatiloilla kuin mökeilläkin.

Uv-säteily tuhoaa tehokkaasti ja ympäristöystävällisesti legionellaa, mikrobeja, bakteereja, viruksia ja alkueläimiä. Laiteessa on tehokkaat veden suodattimet. Mekaaninen suodatus poistaa kiintoaineen ja aktiivihiilikäsittely epämiellyttävät hajut ja maut.

Jotta uv-desinfiointi toimii, suositellaan, että vesi ei ole huomattavan värillistä, jotta sen valonläpäisevyys on yli 90 %. Laitetta ei suositella käytettäväksi pintavesikohteessa, jossa on runsaasti sinilevää.

Teetä vesianalyysi ja varmista kaivoveden puhtaus
Jos haluat varmistua, että vedenlaatua parantavien laitteiden hankinta on perusteltua, voit tehdä sen Watman-vesianalyysillä. Watman-vesianalyysipakkauksen saat liikkeestämme. Näytepullo lähetetään Watman-laboratorioon tutkittavaksi. Saat vastauksen juomavetesi laadusta ja ehdotuksen vedelle soveltuvasta suodatinratkaisusta.

Katso esittelyfilmi:

https://www.youtube.com/watch?v=_teuvWwtC3o

Helppokäyttöinen ja hajuton kuivakäymälä

Nykyaikainen kuivakäymälä soveltuu sekä sisä- että ulkokäymäläksi mökille tai vakituiselle asunnolle. Löydät valikoimastamme käymälät erityyppisiin taloihin.

Kuivakäymälä on ympäristönystävän valinta, sillä se ei tuhlaa puhdasta vettä eikä tuota jätevesiä puhdistettavaksi. Hyvällä kuivakäymälälaitteella voi parantaa myös vanhan käymälän käyttömukavuutta.

Osassa kuivakäymälöitä on sisäänrakennettu tuuletin, joka tuulettaa hiljaisesti ja tehokkaasti sekä hajun että kosteuden käymälästä ja kylpyhuoneesta. Ilmastointiputki voidaan vetää suoraan ulkoseinän läpi. Monet kuivakäymälät on myös muotoiltu vesivessaa vastaavaksi istuimiksi.

Esimerkiksi Villa 9000 toimii sekä kylmässä että lämpimässä tilassa. Käymälä toimitetaan täydellisenä yksinkertaisimman asennustavan mukaan: Ø 75 tuuletusputki seinän läpi ja 2 metriä Ø 32 mm virtsaputkea. Liitä Tuotteeseen voidaan yhdistää Separett Ejektorisäiliö, jos virtsan halutaan eritellä ja käyttää se luonnonmukaisena lannoitteena.

Separett Cindi on esimerkki polttavavasta käymälästä. Se tuottaa ekologista lannoitetta ja toimii sekä kylmässä että lämpimässä tilassa. Myös tässä mallissa on tuuletin, joka poistaa hiljaisesti ja tehokkaasti sekä hajun että kosteuden käymälästä ja kylpyhuoneesta. Tuhkan voi hyvin käyttää vaikka puutarhassa ekologisena lannoitteena.

Tule myymäläämme tutustumaan tuotteisiin ja kysy meiltä lisää näistä:

  • Kuivakäymälät Villa 9000
  • Polttava käymälä Cindi
  • Separett

Harmaavesisäiliöt pesu- ja talousjätevesille mökkikäyttöön

Jätevedet on puhdistettava myös vapaa-ajanasunnoilla. Jätevesijärjestelmän mitoitus riippuu käytettävän veden määrästä ja laadusta. Yksinkertaisimmillaan saunamökin vedet imeytetään saunakaivon kautta maaperään.

Tiski- ja keittiövesien käsittelyyn tarvitaan maapuhdistamo. Mökkijärjestelmät toimivat siten, että joko saunakaivossa tai saostussäiliössä esikäsitelty jätevesi johdetaan maaperään. Maaperän pieneliöt puhdistavat jäteveden ja puhdistunut vesi imeytyy maaperään. Mökkijärjestelmät soveltuvat hyvin maaperään, jossa vesi imeytyy hyvin ja pohjaveden pinta ei ole korkealla.

Tule myymäläämme tutustumaan tuotteisiin ja kysy meiltä lisää näistä:

  • Saunan kantovesille Labko Saunakaivo 300
  • Keittiön talousjätevesille Labko MökkiSAKO-1, Labko MökkiSAKO-2, BioRAMI 300, BioRAMI 500, BioRAMI 600, BioRAMI 1000 ja Pipelife Pisara harmaavesisuodatin.

Aurinkopuhallin – hyödynnä auringon lämpö kosteuden poistamisessa ja lämmityksessä vapaa-ajanasunnolla

Haluatko poistaa rakennuksesta tai jostain tilasta kosteutta, parantaa tilan ilmanvaihtoa tai lämmittää ilmaa ilman sähkövirtaa tai muuta energiaa? Aurinkopuhallin toimii ilman sähköliitäntää. Talon ulkopuolelle asennettava aurinkokeräin kerää auringon säteilyn. Säteilyn energia käynnistää automaattisesti rakennuksen sisälle asennetun puhaltimen. Se puhaltaa kuivaa, raikasta ja lämmintä ilmaa rakennuksen sisäpuolelle. Yksinkertainen ja halpa tapa kuivattaa ja lämmittää vapaa-ajantila!