Uusiutuva energia

Aurinkolämmitys – uusiutuvaa energiaa käyttöveden lämmitykseen

Aurinkolämmityksellä voidaan lämmittää edullisesti ja helposti käyttövettä. Jopa talvisessa Suomessa voidaan noin 40–60 % lämpimästä käyttövedestä tuottaa aurinkoenergialla. Aurinkolämmitys voidaan myös liittää kaikkiin päälämmitysmuotoihin. Kun aurinkolämmitys liitetään vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään, jopa 25–35 % lämmitykseen tarvittavasta energiasta voidaan kattaa aurinkoenergialla.


Aurinkolämmitys perustuu säteilyyn, ei valon määrään. Suomessa säteilyä riittää aurinkolämmön tuottamiseen helmikuusta marraskuuhun. Aurinkoenergian hyödyntäminen on helppo tapa siirtyä kahden lämmitysjärjestelmän käyttäjäksi ja pienentää energialaskua. Samalla osallistut myös muiden energiamuotojen käytön vähentämiseen, asia, jolla on globaali ekologinen merkitys.

Auringon säteily muuttuu lämmöksi aurinkokeräimissä. Näissä keräimissä kierrätetään pumpun avulla jäätymätöntä liuosta. Nesteenlämpö siirretään lämmönvaihtimen välityksellä lämmönvaraajaan. Tällainen järjestelmä koostuu aurinkokeräimistä, varaajasta, pumppu- ja ohjausyksiköstä sekä putkistosta.


Sähköä piikristallilevy-aurinkopaneeleista koteihin
Pientalojen aurinkosähkön tuotantoon tarkoitetut paneelit ovat valmistettu piikristallilevyistä, jotka on peitetty erikoislasilla. Kun aurinko säteilee, piikristallit muuttavat auringon säteilyn sähkövirraksi.

Järjestelmä koostuu aurinkopaneeleista, invertterivaihtosuuntaajasta, seinäkiinnikkeistä ja asennustarvikkeista.

Henkilökuntamme auttaa teitä määrittämään paneeleiden asennussuunnan ja osaa kertoa tuotettavan keskimääräisen sähköenergian määrän Pohjanmaalla. Myös kattomateriaali tulee huomioida paneeleita valittaessa.

Aurinkopaneeleista sähköä vapaa-ajan asunnolle
Aurinkopaneeli on edullinen ratkaisu kesäkäyttöön tarkoitettuihin asuntoihin. Aurinkopaneeli muuttaa auringon säteilyn suoraan sähköksi. Sähköä voit käyttää valoon, sähkökäyttöisiin laitteisiin tai veden lämmittämiseen.

Voit myös käyttää aurinkopuhallinta kosteuden poistamisessa ja lämmitykseen vapaa-ajanasunnolla. Lue lisää tästä (ruotsiksi)!

Tule myymäläämme tutustumaan tuotteisiin ja kysy meiltä lisää näistä:

  • Aurinkolämmitys
  • Aurinkopaneelit vapaa-ajan asuntoihin
  • Aurinkosähköpaketti pientaloihin